Skip to main content
Zimske komunalne igre, Kranjska Gora, 9.2.2019

Šport in igra sta naravni človeški stanji. To dvoje smo združili na 17. zimskih komunalnih igrah, ki so tokrat prvič potekale v prelepi Kranjski Gori. Celotno prireditev je organizirala KOMUNALA KRANJSKA GORA v sodelovanju s podjetjem JEKO, d.o.o., kar kaže na dobre odnose med podjetjema. 

Osnovni cilj zimsko športnega tekmovanja delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije, druženje in utrjevanje medsebojnih odnosov na športnem področju, je bil dosežen. Tokratnih komunalnih iger se je udeležilo 338  tekmovalcev in 70 navijačev iz 29 podjetij iz vse Slovenije.

Udeleženci so tekmovali v štirih uradno razpisanih disciplinah; veleslalomu, deskanju na snegu, teku na smučeh in sankanju v mešanih parih. Poleg tega so se udeleženci lahko pomerili tudi v družabnih igrah; najprej smo se po zasneženi strmini spustili s poki ali pležuhi, nato so se imeli priložnost pomeriti v pikadu in nogometu z zorbi, na koncu pa še v vlečenju vrvi. Nato se je dogajanje iz snežne plaže preselilo v Dvorano Vitranc, kjer je bilo poskrbljeno tudi za večerjo, podelitev pokalov in praktičnih nagrad najboljšim uvrščenim in zabavo z Rock Paryzani in Niko Zorjan.

Iz našega podjetja so vsi udeleženci tekmovali v različnih disciplinah in pokazali, da so tudi med tako hudo konkurenco med najboljšimi. Tako so naši zaposleni dosegli naslednje uvrstitve: 1. mesto v moškem veleslalomu v kategoriji od 41 do 50 let, prvo mesto v deskanju na snegu v moški kategoriji, tretje mesto v ženski kategoriji v teku na smučeh in tretje mesto v ženski kategoriji v vožnji s pležuhi. Nenazadnje pa so vsi udeleženci prispevali k skupnemu rezultati in se med 29 podjetji iz vse Slovenije zavihteli na odlično 3. mesto. 

Vsem tekmovalcem čestitamo za dosežene rezultate. 

Pripravila: Maja Kržišnik