Skip to main content
Zavržena hrana

V šolskem letu 2019/2020 smo 6. razredom Osnovne šole Toneta Čufarja pripravili predavanje o problematiki zavržene hrane. Dogovorili smo se, da bodo v okviru predmeta gospodinjstvo pripravili nekaj obrokov iz hrane, ki bi jo sicer zavrgli. 

Zaradi izrednih razmer v zvezi s koronavirusom so naravoslovni dan na to temo izvedli kar na daljavo. Učencem so bila posredovani recepti za pripravo jedi iz hrane, ki bi jo sicer zavrgli in nastale so prave kuharske mojstrovine. 

V nadaljevanju si lahko ogledate skripto v zvezi z zavrženo hrano, kjer je podrobno opisano, kako poskrbeti, da do zavržene hrane sploh ne pride in kaj pomeni zavržena hrana za gospodinjstva in za okolje. 

Zavržena hrana

Hvala učiteljici za posredovano gradivo in povratno informacijo, učencem pa čestitke za pripravo kulinaričnih mojstrovin. 

Pripravila: Maja Kržišnik