Obvezno nošenje mask v zaprtih prostorih

Zaradi slabšanja epidemiološke slike oz. večanja števila okužb z novim koronavirusom je vlada z odlokom začasno določila obvezno uporabo zaščitne maske v zaprtih javnih prostorih ter obvezno razkuževanje rok.

Vse občane in obiskovalce prosimo, da ob obisku naših prostorov nadenete zaščitno masko, razkužite roke ter upoštevate tudi priporočila medsebojne razdalje ter higiene rok in kašlja. Priporočamo vam, da kar največ zadev urejate telefonsko ali preko elektronske pošte. Za splošne informacije se lahko obrnete na telefonsko številko 04 581 04 00 ter elektronski naslov info@jeko.si

Na področju pogrebno-pokopaliških storitev naprošamo k upoštevanju sledečih pravil:

  • Urejanje pogreba je možno po telefonu 031 334 533 in elektronski pošti pogrebna.jesenice@jeko.si.
  • Osebni obisk v prostorih pogrebne službe je dovoljen le po predhodni najavi na telefonsko številko 031 334 533 vsak delovni dan od 7. do 15. ure, ob upoštevanju priporočil NIJZ (vstopajo lahko samo zdrave osebe, obvezna je uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela, pred vstopom v poslovni prostor je potrebno obvezno razkužiti roke).
  • Poslovilne vežice in čajne kuhinje so odprte največ tri ure pred pogrebom (velja za Blejsko Dobravo in Breznico). Obvezna je nošnja maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta ipd.), ki prekrije nos in usta. Pri tem pa je pomembno, da se v skladu z odlokom upošteva ohranjanje varne razdalje do drugih oseb oz. drugih skupin ter da vse poteka brez stikov. Udeleženci pogreba se morajo ravnati v skladu zs priporočili NIJZ o spoštovanju ukrepov fizičnega distanciranja.