Skip to main content
Obvestilo o preklicu ukrepa o prekuhavanju pitne vode

Ukrep prekuhavanja je z dnem 12. 09. 2019  preklican. 

Obveščamo vas, da na območjih Mejnega platoja, Hrušice, Podmežakle in Jesenic do vključno Tomšičeve ulice prekuhavanje vode ni več potrebno. 

Izvidi, ki kažejo na primernost uporabe pitne vode so sledeči: 

Uporabnikom priporočamo, da pred prvo uporabo pitne vode izperejo hišno vodovodno omrežje. Čas izpiranja naj znaša najmanj 15 minut, po možnosti naj se izpira v sunkih s turbulentnim tokom.

Obrazložitev:

V času ukrepa prekuhavanja vode nas je poklicalo kar nekaj občanov, ki jih je zanimalo, zakaj je bil ukrep o prekuhavanju vode izrečen. Ukrep prekuhavanja pitne vode je bil izrečen na podlagi povišane motnosti, ki je bila posledica močnega nedeljskega naliva. Motnost je sicer do ponedeljka zjutraj že močno upadla, ravno tako padavine, vendar se ukrepa prekuhavanje ne sme preklicati, dokler se z mikrobiološkimi analizami ne dokaže, da so parametri skladni s Pravilnikom o pitni vodi. Ukrep prekuhavanja je kratkoročni preventivni ukrep, ki smo ga bili dolžni izvesti. Ukrep prekuhavanja smo preklicali po zaključenih analizah pitne vode, ki so pokazale da je voda zdravstveno ustrezna in primerna za uživanje.

Za morebitne nevšečnosti se vam opravičujemo, obenem pa se vam zahvaljujemo za razumevanje.