Skip to main content
Na podelitvi priznanja replike Jabolko navdiha tudi zaposlena iz podjetja JEKO, d.o.o.

Predsednik Borut Pahor je v sredo, 15. julija 2020 v znak hvaležnosti za nesebično in požrtvovalno delo v času epidemije koronavirusa vročil repliko priznanja Jabolko navdiha zaposlenim v komunalnem gospodarstvu. Priznanje sta prejela tudi predstavnika našega podjetja, ki sta na podelitvi zastopala kolektiv JEKO, d.o.o., ki je v času kriznih razmer zaradi epidemije novega koronavirusa skrbel za nemoteno delovanje gospodarskih javnih služb ter za urejeno in čisto okolje.

V času epidemije je bila, poleg zdravstvenih delavcev, najbolj na udaru še kopica drugih delavcev, ki so poskrbeli za to, da državljani ne bi občutili posledic številnih ukrepov, ki so jih morala sprejeti komunalna podjetja za zaščito svojih zaposlenih in uporabnikov ob sočasni skrbi za nemoteno izvajanje ključnih storitev, k čemur so bila komunalna podjetja ves čas epidemije brezpogojno zavezana. Pri tem je pomembno, da se zavedamo, da je bilo delo zaposlenih zaradi tveganja stika z virusom pri ravnanju z odpadki, pri prevzemanju pokojnikov, pri delu na čistilnih napravah in drugih storitvah močno oteženo. To kaže na izjemno predanost in požrtvovalnost delavcev v komunalnem gospodarstvu. S tem so bili tudi pomemben in zanesljiv člen pri preprečevanju širjenja okužb. Poskrbeli so za to, da je iz naših pip pritekla pitna voda, da je bila odpadna voda očiščena, da se pred našimi vrati niso kopičili odpadki ter nam omogočili, da smo se ob najtežjih trenutkih imeli možnost posloviti od svojih najbližjih.

Predsednik Borut Pahor je s podelitvijo priznanja Jabolko navdiha izkazal javno zahvalo in poklon vsem komunalnim delavcem za njihovo prizadevanje, obenem pa smo hvaležni vsi uporabniki komunalnih storitev, da so komunalni delavci poskrbeli za to, da je bilo življenje v času epidemije vsaj malenkost bolj znosno in da smo se lahko, v času negotovosti in nepredvidljivosti, brezpogojno zanesli in se še vedno zanašamo na to, da bodo komunalne storitve opravljene z vso skrbnostjo, strokovnostjo in predanostjo.