Skip to main content
JEKO, d.o.o. je prejemnik certifikata Voda iz pipe

Tik pred minulimi prazniki je na priložnostni svečanosti Zbornica komunalnega gospodarstva v okviru vseslovenske pobude Skupaj za boljšo družbo podelila certifikat Voda iz pipe.

Med dobitniki je bilo tudi JEKO, javno komunalno podjetje, d.o.o. Jesenice.

Iniciativo za certifikat je dala omenjena zbornica, podprli pa sta jo tudi ministrstvi za okolje in prostor ter za zdravje. Pobuda je nastala na osnovi dolgoletne prakse ponujanja vode v plastenkah na sestankih, srečanjih in drugih dogodkih.

Pri svojem vsakodnevnem delu in ozaveščevalnih aktivnostih že vrsto let sledimo trajnostnim, okolju prijaznim načelom. 

S podpisom zaveze certifikata Voda iz pipe smo se v podjetju zavezali, da bomo v svojih prostorih, na dogodkih, ki jih organiziramo, ponujali vodo iz pipe in k njenemu pitju spodbujali tudi zaposlene, partnerje ter ostale deležnike. Hkrati želimo širiti zavedanje, da je voda iz pipe bolj zdrava in okolju prijaznejša kot poseganje po vodah iz plastenke.

Certifikat Voda iz pipe je spodbuda in poziv vsem organizacijam, da pričnejo pitno vodo iz pipe obravnavati prednostno in jo smatrati kot boljšo in okolju prijaznejšo alternativo predpakirani vodi. Certifikat lahko organizacije pridobijo z oddajo prijavnice, ki je dostopna na spletni strani Zbornice komunalnega gospodarstva. Med prvimi sta pobudo podprla in zavezo podpisala Ministrstvo za okolje in prostor ter Ministrstvo za zdravje.