Skip to main content
Anketa Ekologov brez meja

Ekologi brez meja se bodo v letošnjem letu še bolj posvečali ponovni uporabi, enemu najbolj spregledanih in neizkoriščenih potencialov na poti do družbe z manj odpadki. Pod pojmom ponovna uporaba razumemo popravila, nakup, prodajo in izmenjavo rabljenih izdelkov.

Tako med ponovno uporabo štejemo situacije, ko se vam pokvari pralni stroj in ga popravite sami oz. odpeljete k serviserju/obrtniku. Prav tako med ponovno uporabo prištevamo nakup oblačil v 'second-hand' trgovinah ali na izmenjavah. Do ponovne uporabe pa pride tudi v primeru prodaje/donacije izdelkov, ki jih ne potrebujemo več na spletu. Vse to je ponovna uporaba, a žal nimamo v Sloveniji dobre predstave o tem, kaj se dogaja na tem področju (koliko in katere reči damo popravit, zakaj se poslužujemo praks ponovne uporabe itd.). S tem namenom so Ekologi brez meja pripravili kratek vprašalnik, vaši odgovori nanj pa jim bodo ponudili boljši uvid v tematiko.

Vprašalnik je anonimen in ne zahteva več kot tri minute vašega časa. Odgovore, ki njim bodo služili tudi kot podlaga za nadaljnje raziskovanje, zbirajo do petka, 7. februarja. Hvaležni bodo tudi vsem, ki boste povezavo do vprašalnika posredovali tudi med svoje prijatelje. Rezultati bodo objavljeni na njihovi spletni strani in družbenih omrežjih. Do takrat pa prav lepo vabljeni, da obiščete Karto mojstrov na portalu Manj je več, kjer boste našli konkretne informacije za udejanjanje praks ponovne uporabe v vašem vsakdanu (ne pozabite dodati svojega najljubšega mojstra ali šiviljo!).

Povezava na vprašalnik