Skip to main content
Požar na Odlagališču nenevarnih odpadkov Mala Mežakla

V petek, 10. julija 2020, okoli 20. ure, je zagorelo na odlagalnem polju Odlagališča za nenevarne odpadke Mala Mežakla. Aktivirani sta bili gasilski službi GARS in PGD Jesenice, ki sta na odlagališče prispeli s štirimi gasilskimi vozili in dvema kombijema. Pri gašenju požara sta sodelovala tudi dva strojnika iz našega podjetja. Požar je bil pogašen v roku ene ure, gasilci so nato lokacijo pregledovali s termo kamero in preventivno območje zalivali z vodo še eno uro. Intervencija je bila zaključena okoli 22. ure.

V noči na soboto je okoli 1. ure ponovno zagorelo in zopet je stekla akcija gašenja, preventivnega razgrinjanja ter zalivanja z vodo je trajala do 4. ure. Gasilci so imeli požarno stražo do 7.30 ure. Vzrok obeh požarov je bil samovžig odpadkov, zagorelo pa je na trenutno aktivnem odlagalnem polju.

V nedeljo, 12. 7. 2020 smo ponovno prejeli alarm, da na odlagališču gori odpadni jogi. Zopet so bili aktivirani gasilci, ki so goreči jogi pogasili. Slednji dogodek je glede na obilne sobotne padavine sila nenavaden, zato bomo v podjetju morebitne vzroke temeljito raziskali.

Pripravila: Tamara Hribar, vodja procesa odlaganja odpadkov